Met zowat vijfduizend behandelde kankerpatiënten per jaar en meer dan 10.000 opnames, is het Chirec Cancer Institute het grootste privé kankercentrum in België. Zopas werd een brochure uitgegeven met daarin alle oncologische klinieken en diensten van het CCI.
“Begin 2018 vierde het Chirec Cancer Institute (CCI) zijn 10-jarig bestaan. Het werd opgericht om de kankeractiviteit van het CHIREC te structureren en te ontwikkelen en tegelijk een kwaliteitsproces op te zetten. Het is dan ook geen ‘speciaal gebouw gewijd aan kanker’, maar eerder een voortdurende structurering en coördinatie van de geleverde zorg, met de beste technische middelen, waarbij steeds gestreefd wordt naar het combineren van een persoonlijke aanpak en een vermenselijking van de zorg met een doelstelling van medische uitmuntendheid”, zo zegt professor Thierry Velu, directeur van het Chirec Cancer Institute.
Met zowat vijfduizend behandelde kankerpatiënten per jaar en meer dan 10.000 opnames, is het Chirec Cancer Institute het grootste privé kankercentrum voor kankerpatiënten in België. De ziekenhuisactiviteiten variëren van traditionele ziekenhuisopname tijdens chirurgische ingrepen voor nieuwe diagnoses tot daghospitalisatie: elk jaar worden meer dan 6000 chemotherapieën ambulant toegediend.
De CCI is georganiseerd in twee Diensten en dertien Klinieken die overeenkomen met de verschillende sectoren van de oncologie en bestaan uit gespecialiseerde artsen, verpleegkundigen en paramedici uit alle facetten van gepersonaliseerde kwaliteitszorg. Elke kliniek heeft een grote multidisciplinaire dimensie, door samen te werken met tal van actoren uit de verschillende polen van de Chirec-ziekenhuisgroep of door ze te integreren. De diagnoses en therapeutische procedures worden per patiënt besproken na Multidisciplinair Oncologisch Consult (MOC), voor en na de behandeling.
De activiteiten worden georganiseerd in medische centra en ziekenhuissites, waar ze worden gecoördineerd in het kader van erkende oncologische zorgprogramma’s, met de doeltreffende hulp van coördinerende verpleegkundigen.
Naast ultramoderne apparatuur, zowel diagnostisch als therapeutisch, zoals medische beeldvorming, radiotherapie of chirurgie, kan het ICC toegang bieden tot doelgerichte therapieën en immunotherapie van de nieuwste generatie, dankzij de ontwikkeling van klinisch onderzoek.
De vermenselijking van de zorg wordt geïllustreerd door de Ondersteunende Oncologiekliniek die alle disciplines van de ondersteunende zorg samenbrengt, en ook door de nauwe samenwerking met de vzw’s Re-source (Delta site) en Etincelle (Braine-l’Alleud) die emotionele, sociale en andere steun bieden aan alle kankerpatiënten en hun naasten.