Vivian Rittenberg

MBV (medisch begeleide voortplanting)

Talen: Engels, Frans, Duits, Roemeens

Locatie:
Delta Ziekenhuis: maandag en vrijdag

Loopbaan

• Ik werk sinds 2008 in het domein van de reproductieve geneeskunde en MBV.

• Na mijn studies en specialisatie in de gynaecologie en verloskunde aan de ULB, kreeg ik een onderzoeksbeurs van het Erasmusfonds waarmee ik onderzoek deed naar de differentiatie van embryonale stamcellen.

• Daarna vertrok ik naar Engeland, waar ik ervaring opdeed in de reproductieve geneeskunde. Eerst bij de Manchester Fertility Services en vervolgens op de eenheid begeleide voortplanting van de Guy’s and St. Thomas’ NHS Foundation Trust, waar ik verantwoordelijk was voor de eicel- en spermadonatiekliniek.

• Van 2015 tot 2023 werkte ik in het centrum voor MBV van de Lister Fertility Clinic. Dat centrum is het grootste privécentrum voor vruchtbaarheidsbehandelingen van het Verenigd Koninkrijk en voert jaarlijks 2.200 verse en 1.000 ontdooicycli uit (inclusief invriezen van eicellen, PGT-A, PGT-M en PGT-SR). In de Lister Fertility Clinic hielp ik koppels, alleenstaande vrouwen, koppels van hetzelfde geslacht en patiënten die een behandeling voor gametendonatie volgden. Ik was klinisch verantwoordelijke van het draagmoederschapsprogramma dat ik in 2020 had opgestart.

Projecten:
Ik zou graag mensen in een MBV-traject blijven ondersteunen en helpen. Vooral diegenen die soms op obstakels botsen in hun land van herkomst (Frankrijk bijvoorbeeld). Ik wil hen begeleiden bij hun traject, dat op zich al erg moeilijk is.
Daarnaast wil ik met de steun van het team een draagmoederschapsprogramma uitwerken om koppels voor wie dit de enige manier is om een gezin te stichten te kunnen blijven helpen.