In haar strategisch plan voor 2006 had de Raad van Bestuur van Chirec besloten om een ziekenhuis te bouwen dat het Edith Cavell ziekenhuis en het Leopoldpark ziekenhuis op één enkele site verenigt. En dit als antwoord op de veroudering van de historische gebouwen van 45 jaar en meer.
De Raad van Bestuur van Chirec wilde aan de patiënten, de artsen en alle medewerkers een nieuwe structuur aanbieden, aangepast aan de huidige eisen en normen van een geavanceerde praktijk. Een unieke locatie, met een ideale grootte van 500 bedden, die gemakkelijke toegang biedt het en ook voor schaalvoordelen zal zorgen, onontbeerlijk voor de steeds striktere en efficiëntere behandelingen. Het Delta Ziekenhuis zal geopend worden in de loop van 2017. In maart 2014 werd de eerste steen gelegd in Oudergem, in de buurt van de VUB, de ULB en de oprit van de E 411.
Dr. Michel Dewever is NKO-arts, en is chirurgisch zeer actief in Cavell, en betrokken in de organisatie van de kliniek als medisch directeur van het overleg en de chirurgische dagkliniek. Hij is administrator bij BVAS/ABSyM, de unie van artsensyndicaten. Hij onderscheidde zich in de medische gemeenschap van Chirec als voorzitter van de Medische Raad, een positie die hij nu inneemt voor zijn derde opeenvolgende termijn. Hij geniet in die hoedanigheid van een groot vertrouwen en veel respect van onze artsen. Hij lag aan de basis van het initiatief van de Medische Raad om de beschikbare middelen van de vergoedingen toe te wijzen aan de chirurgische robotica, de financiële steun aan de Stichting Chiran (CHIREC Action for Nursing) die verpleegkundigen interessante beroepsopleidingen biedt, en de organisatie van humanitaire missies. Zo leidde hij sinds 2011 vier gespecialiseerde chirurgie-campagnes in Benin en Tanzania, met de hulp van collega’s en verpleegkundige vrijwilligers.
> Bekijk het video-interview
Voor dr. Michel Dewever volgt nu een nieuwe fase van zijn carrière, waarin hij in samenwerking met al onze teams, de operationele procedures zal uitvoeren van een werkgebied van 24 zalen, met daarbovenop nog 5 andere zalen in de gespecialiseerde eenheden zoals oogheelkunde, een consultatie-platform van 10 000 m2, 20 hospitalisatie-eenheden en een nooddienst met een MUG-functie, plus alle medisch-technische eenheden. Geen geringe uitdaging! Het vertrouwen van de medische professionals moet hem toelaten om te slagen in de delicate missie om verschillende ploegen, met elk hun eigen voorgeschiedenis en traditie, te verenigen en samen te voegen. Hier is de menselijke kant van het allergrootste belang.
Dr. Roland Fastrez, Voorzitter van de Raad van Beheer